- Program : 08.00 - 17.00 (L - V)
- Str. Bogdan Vodă 12, București
Detectoarele de gaze trebuiesc înlocuite inainte de termenul de valabilitate dat de producător. Acesta este de obicei de 5 ani. Si detectoarele defecte trebuiesc înlocuite chiar daca nu au depășit termenul limită.
Pe piața există multe tipuri de detectoare. Multe dintre ele din pacate sunt cele mai des întâlnite pe instalații datorită prețului scăzut de achiziție. Spun din păcate pentru ca sunt si cele mai problematice detectoare din cauza sensibilității mari la o mulțime de factori ce le determină sa închidă electrovalva si sa va lase fara gaze. Acestea pot fi schimbate cu unele de calitate ce nu vor răspunde decât in cazul unor scăpări accentuate de gaze.
Daca locuiți la bloc si prin apartament trece instalația de gaze a asociației, singurul detector pe care ar trebui să-l aveți trebuie sa poată inchida aceasta instalație și eventual și instalația proprie cu contor separat, daca aveți așa ceva.
Și pe casa scării instalația comună trebuie protejată cu detectoare de gaze.
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta si pentru preturi vă rugăm sa intrați pe pagina Preturi.
Da, daca in urma unei verificari sau revizii la instalatia de gaze, firma care este angajata contractual sa intreprinda aceste verificari, considera ca nu sunt indeplinite conditiile de siguranta.
Detectorul de gaz ar trebui montat în apropierea surselor de gaz, în zonele inferioare ale încăperii și în apropierea spațiilor de odihnă. Este important să urmați instrucțiunile producătorului pentru o instalare corectă.
Majoritatea detectorilor de gaz au un buton de testare care poate fi apăsat pentru a verifica funcționarea corectă a dispozitivului. De asemenea, este recomandabil să se testeze detectorul periodic conform instrucțiunilor producătorului.
Majoritatea detectorilor de gaz detectează gaze comune, cum ar fi gazul metan (gaz natural), propanul, butanul, monoxidul de carbon (CO) și gazele toxice precum dioxidul de carbon (CO2) și vaporii de combustibili.
Un detector de gaze va poate scapa de la un dezastru. Acesta opreste gazul in cazul unor scurgeri accidentale. Cele mai frecvente scapari sunt in zona aparatelor montate la gaze, pe la imbinarile racordurilor sau din cauza stingerii flacarii. Senzorul detecteaza gazul si inchide electrovalva. Cand intra in alarma, detectorul ” tiuie” destul de tare si se aprinde un bec rosu.
Montajul electrivanei se face demontand teava de gaze, de aceea este bine sa ne chemati pe noi, ca firma autorizata sa montam acest echipament. Un echipament bun, „face toti banii„. Nu recomandam unul ieftin care detecteaza si curentii din aer, sau se strica un nici un an de zile. Acesta intra des in alarma, are circuitul pe o tensiune mica, 9-12 V si de multe ori nu inchid electrovalva. Un detector bun, detecteaza doar gazele naturale, nu si cele de la bricheta, are perioada mare de viata, 4-5 ani, iar electrovana este comandata de o tensiune de 220V.
Prodimar Instalatii SRL
CUI: RO26190456
Nr. Înreg: J40/10783/2009
Adresa: Str. Bogdan Voda 12
Județ: București
Tel: 0766 27 27 27
Program: L – V (08.00 – 16.00)
Prodimar Instalatii Srl. 2024